به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام علی کلاته طی سخنانی در دوره توانمندسازی طلاب بسیجی در عرصه جهاد تبیین با عنوان"والفجر" که به همت سازمان بسیج طلاب و روحانیون استان قم در مجتمع یاوران مهدی(عج) جمکران برگزار شد، با بیان این که امروز با وجود برخی موانع و سختی ها، زمینه برای جهاد تبیین ما به خوبی فراهم است، اظهار داشت: در عرصه جهاد تبیین ما باید بتوانیم با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار کنیم و با آن ها به گفتگو بپردازیم.
وی با اشاره به اهمیت تبلیغ چهره به چهره به عنوان یکی از مؤثرترین شیوه های جهاد تبیین گفت: قبل از هر چیز باید شیوه های ارتباط گیری با مخاطب را یاد بگیریم چه آن که بی شک افزایش دانش و مهارت لازمه موفقیت در این عرصه است، ضمن آن که نباید از اصل مخاطب شناسی غافل شویم چرا که برای هر طیف مخاطبی یک روش و شیوه بهتر جواب می دهد.
این استاد حوزه همچنین با بیان این که امروزه یکی از اصلی ترین عرصه های جهاد تبیین باید ناظر به جهاد اُمیدآفرینی باشد، افزود: ما باید کاری کنیم که در عرصه تبلیغ و جهاد تبیین مردم، امیدشان به آینده افزایش پیدا کند.
وی در ادامه به تشریح مراحل تبلیغ چهره به چهره پرداخت و گفت: مرحله اول جذب افراد است مراحل بعدی نیز شامل بحث ارتباط گیری و محبت می شود و پس از آن نیز اعتمادسازی و هدایتگری است، ضمن آن که باید توجه داشت روش های جذب شامل روشهای کلامی، عملی، زبان بدن، معنوی و مهارتی می شود.
حجت الاسلام کلاته با اشاره به این که لباس و ظاهر و نوع ادبیاتی که استفاده می شود در جذب افراد بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: از جمله شیوه های ارتباط گیری می توان به مواردی چون سلام و احوالپرسی، با اسم کوچک صدازدن، دست دادن و معانقه، بهانه گویی، وجه اشتراک سازی و استفاده از ابزارهای ارتباطی اشاره کرد و همچنین از راهکارهای اعتماد سازی در نزد مخاطب، تشویق کردن افراد، شاکی شدن ازمخاطب، استفاده از کلمه نمی دانم، رفع مشکلات در حدتوان، انتقادپذیری و... است.
وی همچنین گفت: طلاب و روحانیون اگر بتوانند در تبلیغ خود خدمات اجتماعی به مردم داشته باشند، قطعاً کار فرهنگی و تبلیغی آن ها بسیار مؤثرتر خواهد بود.